Novice

Ob 10. obletnici e-Vem - Dnevi za podjetne po celi Sloveniji

10. let eVEM

Dogodki so namenjeni sodelavcem, ki že vsa leta aktivno delujejo na fizičnih točkah Vem in uporabljajo orodje e-Vem, poslovnim subjektom in širši javnosti, ki jih podjetništvo zanima ali pa se z njim aktivno ukvarjajo.

Danes, 2. novembra 2015, poteka Dan za podjetne tudi v Ljubljani, kjer je predstavnike točk Vem nagovoril minister za javno upravo Boris Koprivnikar, medtem ko je sodelavce iz točk Vem iz pomurske regije v Murski Soboti nagovorila in jim čestitala predstavnica Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Sabina Koleša.

Minister Koprivnikar je predstavnikom Vem točk čestital za strokovno in srčno opravljeno delo ter poudaril, da prav oni združujejo dve pomembni komponenti dela za podjetnike, saj po eni strani poznajo potrebe podjetnikov v samem postopku ustanavljanja podjetja, obenem pa poznajo tudi vsebinska ozadja in potrebe trga, zato so lahko tudi odlični svetovalci. Kot je poudaril minister, projekt Vem v praksi "živi sodelovanje", kar pomeni, da se cela vrsta subjektov na državni ravni prav pri tem projektu povezuje in med seboj sodeluje, prav to pa zmanjšuje tudi administrativne ovire in olajša marsikateri postopek podjetnikom.

Zbrane je nagovoril tudi generalni direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Samo Fakin, ki je povedal, da imajo poslovni subjekti možnost, da od oktobra 2015 dalje obvezna socialna zavarovanja urejajo le še elektronsko, preko državnega portala eVem.  

Uvodnemu delu je sledilo interno srečanje sodelavcev točk Vem, na katerem so udeleženci pregledali rezultate dela, izmenjali izkušnje ter spoznali načrte za prihodnost e-Vem. Predstavnikom točk Vem so sodelavci Ministrstva za javno upravo tudi čestitali in jim podelili posebna priznanja.

Popoldanski del dogodkov "Dan za podjetne" je namenjen obiskovalcem, ki lahko brezplačno, na enem mestu, dobijo odgovore o poslovanju in podjetništvu. Na voljo jim je osebno svetovanje, pri katerem sodelujejo ZZZS, OZS, GZS, Spirit, Ajpes, FURS, ZRSZ in točke Vem, prisluhnejo pa lahko tudi dobrim praksam izkušenih podjetnikov.

Več o celotnem dogodku in popoldanskem delu programa, ki je odprt za zainteresirano javnost in tudi medije lahko najdete na http://www.evem.gov.si/info/o-portalu/10-let/.

V naslednjih dneh se bodo "Dnevi za podjetne" zvrstili tudi v Mariboru, Ptuju, Novi Gorici, Kopru, Radovljici, Novem mestu, Velenju in Celju.

 

Vir: spletna stran MJU, 2. 11. 2015