Novice

Novosti pri zaposlovanju državljanov Srbije

S 1. 9 . 2019 se je začel izvajati Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije  o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji in Protokol о izvajanju Sporazuma med slovensko in srbsko vlado o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v naši državi (BRSZD).

 

S sklepanjem dvostranskih sporazumov naša država proaktivno načrtuje dolgoročno zagotavljanje potreb po ustrezni delovni sili glede na potrebe slovenskega gospodarstva, demografske kazalce v prihodnjem desetletnem obdobju oziroma glede na aktualne razmere na slovenskem trgu dela, kar prinaša večjo pravno varnost  delavcev migrantov.

 

Z namenom čim bolje informirati zainteresirano javnost septembra Zavod organizira niz posvetov za delodajalce po vsej Sloveniji, kjer bodo predstavili novosti pri zaposlovanju tujih delavcev v Sloveniji s poudarkom na izvajanju Sporazuma o zaposlovanju državljanov Srbije. Prvi posvet bo v Ljubljani, 5. septembra 2019.  V prvih dneh septembra bo vnovič zaživela tudi Info točka za tujce na Vojkovi 2 v Ljubljani, kjer  bodo na enem mestu nudili vse pomembne informacije in drugo pomoč glede zaposlovanja in bivanja v Sloveniji,  z istim namenom pa bodo 19. in 26. septembra organizirali dva zaposlitvena sejma v Srbiji: v Beogradu in Nišu.

 

Opis celotnega postopka in dodatne informacije so dostopne na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje.