Novice

Elektronska vloga za zbiranje interesa državljanov za cepljenje proti covid-19

Napis eUprava

Na spletnem portalu eUprava, ki je pod okriljem Ministrstva za javno upravo, je na voljo vloga za zbiranje interesa državljanov za cepljenje proti covid-19.

 

Kot je na včerajšnji novinarski konferenci vlade dejal minister Boštjan Koritnik, si vlada aktivno prizadeva, da se bo cepljene proti covid-19 čim prej začelo izvajati tudi v Sloveniji in da bi proces, ko bo cepljenje dejansko mogoče, potekal čim bolj gladko, se je na podlagi prošenj Ministrstva za zdravje in zdravstvene stroke pripravilo enostavno vlogo za zbiranje interesa državljanov za cepljenje proti covid-19.

 

Vlogo za zbiranje interesa državljanov za cepljenje proti covid-19 lahko tako sedaj vsi zainteresirani državljani in državljanke elektronsko oddajo na portalu eUprava in sicer na dva načina:

 

  • z uporabo e-identitete (kvalificirano digitalno potrdilo ali smsPass). Pri tej oddaji vloge se bo  večina podatkov napolnila samodejno iz Centralnega registra prebivalcev in osebnega profila registriranega uporabnika. Preveriti oziroma spremeniti bo potrebno zgolj telefonsko številko.
  • brez uporabe e-identitete (z ročnim vnosom elektronskega naslova in drugih potrebnih podatkov). Če bodo državljani izbrali vlogo brez uporabo e-identitete, jo lahko odda prav vsak, tudi če ne uporablja eUprave oziroma nima digitalne identitete. Državljani morajo v tem primeru vse podatke vpisati ročno.

 

Oddaja vloge je popolnoma enostavna, zahteva zgolj osnovne podatke, in je brezplačna ter neobvezujoča.

 

Po uspešni oddaji pa bodo vsi uporabniki -  tako tisti, ki so oddali vlogo z uporabo e-identitete, kot tisti, ki so oddali vlogo brez uporabe e-identitete - iz zalednega sistema Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) na vpisani elektronski naslov dobili potrdilo o oddani nameri za cepljenje proti covid-19.

 

Vir: https://www.gov.si/novice/2020-12-08-na-portalu-euprava-je-od-danes-na-voljo-vloga-za-zbiranje-interesa-drzavljanov-za-cepljenje-proti-covid-19/