Oddajte pobudo
AKTUALNO
Prispevajte k poenostavitvam z oddano pobudo 
Primeri dobrih praks

STOP birokraciji

Boljši predpisi so pomembni za doseganje kakovostnega zakonodajnega okolja, ki je minimalno obremenjujoče, izboljšuje konkurenčnost gospodarstva, pospešuje odprtost trga, izboljšuje standard in povečuje transparentnost.

Naše poslanstvo je poenostaviti življenje državljanom in poslovanje podjetij ter s tem prispevati k znižanju stroškov.

Izračunajte stroške, ki vam jih povzroča birokracija.

Dobre prakse

S pomočjo oddanih pobud in realiziranih ukrepov nam je skupaj z vami že uspelo prihraniti na letni ravni več kot 420 mio EUR.

Predlagajte nove pobude in spremljate njihovo realizacijo. Skupaj ustvarjamo dobre prakse na področju boljšega zakonodajnega in poslovnega okolja.

Oddane pobude


Datum oddaje: 24. 03. 2021

Pristojni organi: MDDSZ, MJU

Razlikovanje delodajalcev za zaposlovanje invalidov

V tem zakonu nikjer ne piše, da bi imeli invalidi, ki si želijo svojo kariero graditi na delovnih mestih, ki so pretežno javno financirani ne bi imeli istih pravic, kot bi jih imeli, če bi bila njihova želja karierno delovati v...

Preberite več

Datum oddaje: 17. 03. 2021

Pristojni organi: MF

Dohodnina delovni migranti 2020

Spoštovani, prosim za pojasnilo glede obračuna potnih stroškov za leto 2020, ki si jih delovni migranti lahko obračunamo kot olajšavo pri obračunu dohodnine za leto 2020. V lanskem letu so zaradi razglašene epidemije COVID-19 bili nekaj...

Preberite več

Datum oddaje: 15. 03. 2021

Pristojni organi: MGRT

Pavšalna turistična taksa

Kot 1/2 lastnica nepremičine v Izoli, s stalnim prebivališčem na Ptuju, bi želela da se pavsalna turistična taksa zaračunava v mesečnih obrokih, ali pa vsaj na 4 obroke letno. Prav tako mislim, da se bi lahko upoštevala kakšna olajšava za...

Preberite več

Novice

12. 4. 2021

Naj MSP-ji ponovno zaživijo v polni poslovni moči

Mikro, mala in srednja podjetja (MSP) ne zamudite konference namenjene le vam

Preberite več

9. 4. 2021

Projekt STOP birokraciji del družine projektov Evropske kohezijske politike

Projekt STOP Birokraciji že več let uspešno vodimo v okviru Evropske kohezijske politike. Naše delo in cilji so usmerjeni v zmanjševanje zakonodajnih bremen, poenostavitev postopkov in vključevanje javnosti v pripravo predpisov, kar se odraža v boljšem zakonodajnem in poslovnem okolju.

Preberite več

7. 4. 2021

Pozitivni učinki uvedbe elektronskih bolniških listov - eBOL

V letu 2020 je bilo izdanih 1,65 milijona elektronskih bolniških listov in oddanih kar 5.104 elektronskih zahtevkov za nadomestila plač.

Preberite več
Vse novice

Dogodki

S sodelovanjem do boljših predpisov

Državna uprava mora zagotavljati učinkovite javne storitve za ljudi. Le te lahko pripravi z vključevanjem javnosti, ki jih posluša in upošteva. Za oblikovanje premišljenih in učinkovitih predpisov je vključevanje javnosti torej nujno potrebno.

Vključite se in oddajte svoje mnenje.