Oddajte pobudo
AKTUALNO
Prispevajte k poenostavitvam z oddano pobudo 
Primeri dobrih praks

STOP birokraciji

Boljši predpisi so pomembni za doseganje kakovostnega zakonodajnega okolja, ki je minimalno obremenjujoče, izboljšuje konkurenčnost gospodarstva, pospešuje odprtost trga, izboljšuje standard in povečuje transparentnost.

Naše poslanstvo je poenostaviti življenje državljanom in poslovanje podjetij ter s tem prispevati k znižanju stroškov.

Izračunajte stroške, ki vam jih povzroča birokracija.

Dobre prakse

S pomočjo oddanih pobud in realiziranih ukrepov nam je skupaj z vami že uspelo prihraniti na letni ravni več kot 420 mio EUR.

Predlagajte nove pobude in spremljate njihovo realizacijo. Skupaj ustvarjamo dobre prakse na področju boljšega zakonodajnega in poslovnega okolja.

Oddane pobude


Datum oddaje: 13. 02. 2020

Pristojni organi: MDDSZ

VREDNOTNICE - Osebno dopolnilno delo

Spoštovani, pogoj za legalno opravljanje osebnega dopolnilnega dela (ODD) je vnaprej pridobljena vrednotnica, ki se loči glede na dejavnost dela. V primeru del, ki se opravljajo za znane naročnike – dela pod točko A (storitve) mora...

Preberite več

Datum oddaje: 13. 02. 2020

Pristojni organi: MzI

Registracija avtomobila

Avtomobilu je potekla registracija, zato je bilo potrebno pri pooblaščeni registracijski organizaciji urediti registracijo. Pri urejanju registracije je referent ugotovil, da je lastniku avtomobila na isti dan poteklo vozniško dovoljenje in v...

Preberite več

Datum oddaje: 05. 02. 2020

Pristojni organi: MJU

e-volitve

Že pred tremi leti je bila podana pobuda za možnost e-volitev s digitalnim potrdilom. Odgovor pobudniku je bil, da ni zadovoljive politične podpore. Naslednje volitve so enkratna priložnost za tovrstno uresničitev.

Preberite več

Novice

6. 2. 2020

Z vzpostavitvijo elektronskih izmenjav do 0,8 mio EUR prihranka na letni ravni

Uživalcem pokojninskih in invalidskih prejemkov, ki imajo stalni naslov v določenih tujih državah, zaradi vzpostavitve elektronske izmenjave podatkov o smrti ni več potrebno vsako leto pošiljati izplačevalcu overjenega papirnatega obrazca »Potrdilo o živetju«.

Preberite več

28. 1. 2020

Razbremenitve z uvedbo elektronskih rešitev eRecept in eNaročanje

Z uvedbo elektronskih rešitev eRecept in eNapotnica do 20,7 mio EUR prihrankov na letni ravni, tako časovnih kot finančnih za različne deležnike.

Preberite več

24. 1. 2020

Prihranki v času in denarju za različne deležnike z uvedbo eBOL

Z uvedbo eBOL do prihrankov tako v času in denarju za izvajalce zdravstvenih storitev, zavarovance, delodajalce, samostojne zavezance, zaposlene na ZZZS, FURS, NIJZ in SURS.

Preberite več
Vse novice

Dogodki

S sodelovanjem do boljših predpisov

Državna uprava mora zagotavljati učinkovite javne storitve za ljudi. Le te lahko pripravi z vključevanjem javnosti, ki jih posluša in upošteva. Za oblikovanje premišljenih in učinkovitih predpisov je vključevanje javnosti torej nujno potrebno.

Vključite se in oddajte svoje mnenje.