Oddajte pobudo
AKTUALNO
Prispevajte k poenostavitvam z oddano pobudo 
Primeri dobrih praks

STOP birokraciji

Boljši predpisi so pomembni za doseganje kakovostnega zakonodajnega okolja, ki je minimalno obremenjujoče, izboljšuje konkurenčnost gospodarstva, pospešuje odprtost trga, izboljšuje standard in povečuje transparentnost.

Naše poslanstvo je poenostaviti življenje državljanom in poslovanje podjetij ter s tem prispevati k znižanju stroškov.

Izračunajte stroške, ki vam jih povzroča birokracija.

Dobre prakse

S pomočjo oddanih pobud in realiziranih ukrepov nam je skupaj z vami že uspelo prihraniti na letni ravni več kot 420 mio EUR.

Predlagajte nove pobude in spremljate njihovo realizacijo. Skupaj ustvarjamo dobre prakse na področju boljšega zakonodajnega in poslovnega okolja.

Oddane pobude


Datum oddaje: 26. 02. 2021

Pristojni organi: FURS, MF

odmera DMV

Pozdravljeni, zopet se na vas obračamo glede “zloglasnega” DMV. Pohvalno je, da se je vsaj znižal (čeprav bi ga bilo potrebno ukiniti) največ po vaši zaslugi. Vas moram vseeno in na žalost obvestiti o anomalijah, ki se nanašajo na samo...

Preberite več

Datum oddaje: 18. 02. 2021

Pristojni organi: MJU

Transparentnost postopkov

Pogosto v medijih in drugih glasilih beremo, da poročilo ni javno ker še ni končno, ker se deležniki nanj še niso odzvali ipd. Trenutno je aktualno poročilo Računskega sodišča o nabavi medicinske opreme. Predlagam, da se vsa poročila in...

Preberite več

Datum oddaje: 11. 02. 2021

Pristojni organi: MOP

Zaostanki za izdajo gradbenega dovoljenja v UE

Od novembra 2019 čakam na izdajo gradbenega dovoljenja v UE za enostanovanjsko družinsko hiško (sedaj eno leto in 3 mesece) in nobeden mi ne noče povedat kdaj bo moja vloga obravnavana. Predlog : Javna objava čakalne dobe za vsako vlogo za...

Preberite več

Novice

23. 2. 2021

Sodelujte pri pripravi predlogov predpisov na E-demokraciji

Ne spreglejte trenutnega seznama predlogov predpisov na E-demokraciji, kjer je možno sodelovati s svojimi mnenji, predlogi in pripombami.

Preberite več

18. 2. 2021

Spodbude za mikro, mala in srednje velika podjetja

Ponovno je voljo nekaj več kot 10 milijonov evrov za podporo okoli 2.500 vavčerskih projektov.

Preberite več

12. 2. 2021

Solidarnostni dodatek tudi za polnoletne dijake

Od četrtka, 11. 2. 2021, dalje lahko polnoletni dijaki na portalu eUprava oddajo vlogo za enkratni solidarnostni dodatek.

Preberite več
Vse novice

Dogodki

S sodelovanjem do boljših predpisov

Državna uprava mora zagotavljati učinkovite javne storitve za ljudi. Le te lahko pripravi z vključevanjem javnosti, ki jih posluša in upošteva. Za oblikovanje premišljenih in učinkovitih predpisov je vključevanje javnosti torej nujno potrebno.

Vključite se in oddajte svoje mnenje.