Oddajte pobudo
AKTUALNO
Prispevajte k poenostavitvam z oddano pobudo 
Primeri dobrih praks

STOP birokraciji

Boljši predpisi so pomembni za doseganje kakovostnega zakonodajnega okolja, ki je minimalno obremenjujoče, izboljšuje konkurenčnost gospodarstva, pospešuje odprtost trga, izboljšuje standard in povečuje transparentnost.

Naše poslanstvo je poenostaviti življenje državljanom in poslovanje podjetij ter s tem prispevati k znižanju stroškov.

Izračunajte stroške, ki vam jih povzroča birokracija.

Dobre prakse

S pomočjo oddanih pobud in realiziranih ukrepov nam je skupaj z vami že uspelo prihraniti na letni ravni več kot 420 mio EUR.

Predlagajte nove pobude in spremljate njihovo realizacijo. Skupaj ustvarjamo dobre prakse na področju boljšega zakonodajnega in poslovnega okolja.

Oddane pobude


Datum oddaje: 11. 04. 2024

Pristojni organi: MDP, MzI

Izpit za avto

Trenutno so čakalne vrste za izpit vožnje praktičnega dela izpita po minimalno 2 meseca kar je nesprejemljivo. Sam sem padel prvič včeraj,  po tem, ko nisem 2 meseca vozil, ker sem čakal na glavno vožnjo na katero sem se prijavil v...

Preberite več

Datum oddaje: 18. 03. 2024

Pristojni organi: MDP, MF, MZ, ZZZS

Seznam zaposlenih - prijavljenih v zavarovanje (ZZZS) s strani podjetja

Pozdravljeni, v nadaljevanju podajam predlog, s katerim bi podjetjem olajšali spremljanje in kontroliranje prijavljenih zaposlenih v obvezno zavarovanje. Podjetja vsakega delavca namreč prijavimo v obvezno zavarovanje z M1 obrazcev. Nimamo pa...

Preberite več

Datum oddaje: 17. 03. 2024

Pristojni organi: MF, MK

Pobuda za zmanjšanje DDV na tisk knjig na 5%

Pred kratkim sem postal samozaložnik in dal v tisk svojo prvo knjigo. Poleg vseh podrobnosti, ki jih mora sveže pečeni avtor poznati glede Zakona o enotni ceni knjige, znižane stopnje DDV, obveznih izvodov za NUK, portala JAK, birokracije na...

Preberite več

Novice

Čas je za novo službo

11. 4. 2024

IŠČEŠ NOVE IZZIVE IN SI ŽELIŠ SKUPAJ Z NAMI STOPITI NA POTI K REŠEVANJU LE-TEH?

Ne spreglej prijave prostih delovnih mest in se nam pridruži.

Preberite več

10. 4. 2024

PRIJAVA NA IZZIV DIGITALNIH INOVACIJ

Konzorcij EDIH DIGI-SI objavlja poziv za digitalne inovacije, ki bi sodelovale na tekmovanju Izziv digitalnih inovacij – Digital Innovation Challenge Competition, na katerem bomo izbrali najboljšo digitalno inovacijo!

Preberite več

4. 4. 2024

Študijski obisk predstavnikov Bosne in Hercegovine o sistemu za izvajanje ocene učinkov

6. in 7. marca 2024 smo na Ministrstvu za javno upravo gostili delegacijo Generalnega sekretariata Bosne in Hercegovine, njihove Službe za zakonodajo, Ministrstva za pravosodje ter Ministrstva za ekonomijo in podjetništvo Republike Srbske in predstavnike ReSPA (Regionalne šole za javno upravo).

Preberite več
Vse novice

Dogodki

S sodelovanjem do boljših predpisov

Državna uprava mora zagotavljati učinkovite javne storitve za ljudi. Le te lahko pripravi z vključevanjem javnosti, ki jih posluša in upošteva. Za oblikovanje premišljenih in učinkovitih predpisov je vključevanje javnosti torej nujno potrebno.

Vključite se in oddajte svoje mnenje.