Oddajte pobudo
AKTUALNO
Prispevajte k poenostavitvam z oddano pobudo 
Primeri dobrih praks

STOP birokraciji

Boljši predpisi so pomembni za doseganje kakovostnega zakonodajnega okolja, ki je minimalno obremenjujoče, izboljšuje konkurenčnost gospodarstva, pospešuje odprtost trga, izboljšuje standard in povečuje transparentnost.

Naše poslanstvo je poenostaviti življenje državljanom in poslovanje podjetij ter s tem prispevati k znižanju stroškov.

Izračunajte stroške, ki vam jih povzroča birokracija.

Dobre prakse

S pomočjo oddanih pobud in realiziranih ukrepov nam je skupaj z vami že uspelo prihraniti na letni ravni več kot 420 mio EUR.

Predlagajte nove pobude in spremljate njihovo realizacijo. Skupaj ustvarjamo dobre prakse na področju boljšega zakonodajnega in poslovnega okolja.

Oddane pobude


Datum oddaje: 06. 01. 2022

Pristojni organi: MF, MP

Avromatska uskladitev podatkov med ZK in FURS

Spoštovani. Pred časom sem prodala eno nepremičnino in kupila drugo. Vso dokumentacijo smo uredili preko notarja in spremembe vpisali v zemljiško knjigo. Zato sem bila presenečena, ko sem dobila opomin za plačilo drugega dela davka na...

Preberite več

Datum oddaje: 05. 01. 2022

Pristojni organi: MJU, ZZZS

Avtomatizem prijav na zavarovalno podlago 01 iz podlage 02

Pozdravljeni. Ko delavcu izdelamo A1, ga sistem avtomatično sam prijavi na podlago 02. Ko pa zaposlenemu A1 poteče, ga je pa potrebno ročno odjaviti iz 02 in prijavljati na 01. Pri veliki količini zaposlenih na dnevni bazi zato porabimo vsaj...

Preberite več

Datum oddaje: 05. 01. 2022

Pristojni organi: MJU, ZZZS

Velikost priponke na portalu SPOT (E-Vem)

Velikost priponk je na portalu SPOT (evem) omejena na 3MB. V praksi se dogaja, da imamo včasih 25 - 30 strani dolgo pogodbo, ki presega teh 3MB, če jo skrčimo pa je nerazpoznavna za branje in nam vlogo zavrnejo. Da pa 30 strani nalagam eno po...

Preberite več

Novice

20. 12. 2021

Orodja za pomoč pri pripravi boljših predpisov EU

Z uporabo učinkovitih pristopov, njihovim spremljanjem in vrednotenjem do boljših predpisov EU

Preberite več

17. 12. 2021

Komentirajte predpise v pripravi

Preberite več

13. 12. 2021

Z vavčerji do dodatnega denarja

Z uvedbo možnosti vavčerskega sistema subvencioniranja za mikro, mala in srednja podjetja (MSP), znaša do sedanja skupna višina subvencij 25 mio EUR. MSP pa bodo imela možnost sofinanciranja posameznih storitev do konca leta 2023 oz. do porabe sredstev.

Preberite več
Vse novice

Dogodki

S sodelovanjem do boljših predpisov

Državna uprava mora zagotavljati učinkovite javne storitve za ljudi. Le te lahko pripravi z vključevanjem javnosti, ki jih posluša in upošteva. Za oblikovanje premišljenih in učinkovitih predpisov je vključevanje javnosti torej nujno potrebno.

Vključite se in oddajte svoje mnenje.