Oddajte pobudo
AKTUALNO
Prispevajte k poenostavitvam z oddano pobudo 
Primeri dobrih praks

STOP birokraciji

Boljši predpisi so pomembni za doseganje kakovostnega zakonodajnega okolja, ki je minimalno obremenjujoče, izboljšuje konkurenčnost gospodarstva, pospešuje odprtost trga, izboljšuje standard in povečuje transparentnost.

Naše poslanstvo je poenostaviti življenje državljanom in poslovanje podjetij ter s tem prispevati k znižanju stroškov.

Izračunajte stroške, ki vam jih povzroča birokracija.

Dobre prakse

S pomočjo oddanih pobud in realiziranih ukrepov nam je skupaj z vami že uspelo prihraniti na letni ravni več kot 420 mio EUR.

Predlagajte nove pobude in spremljate njihovo realizacijo. Skupaj ustvarjamo dobre prakse na področju boljšega zakonodajnega in poslovnega okolja.

Oddane pobude


Datum oddaje: 03. 05. 2024

Pristojni organi: MF

Diskriminatornost Zakona o dohodnini

Zakon o dohodnini v 4. točki 115. člena pravi: (4) Za vzdrževanega družinskega člana se šteje tudi otrok, starejši od 18 let, ki se ne izobražuje in je za delo sposoben, če je prijavljen pri službi za zaposlovanje in ima po predpisih o...

Preberite več

Datum oddaje: 29. 04. 2024

Pristojni organi: MDP, MzI

Prijava na CPP teorijo

Za večino populacije velja, da že ima vozniški izpit. Žal so še vedno izjeme. Predlagam,da se na splet uvede samostojna prijava na CPP teorijo. Plačilo se lahko izvede preko položnice. S tem bi na UE skrajšali čakalne dobe, marsikomu izmed...

Preberite več

Datum oddaje: 11. 04. 2024

Pristojni organi: MDP, MzI

Izpit za avto

Trenutno so čakalne vrste za izpit vožnje praktičnega dela izpita po minimalno 2 meseca kar je nesprejemljivo. Sam sem padel prvič včeraj,  po tem, ko nisem 2 meseca vozil, ker sem čakal na glavno vožnjo na katero sem se prijavil v...

Preberite več

Novice

20. 5. 2024

Upravni enoti Ilirska Bistrica in Cerknica uvedli sistem eGraditev

Ministrstvo za naravne vire in prostor ( MNVP) postopno uvaja sistem eGraditev. V informacijski sistem so vključene tri upravne enote, prva izmed njih je bila upravna enota Postojna.

Preberite več

29. 4. 2024

Vinjeta že več kot dve leti v elektronski obliki

Elektronska vinjeta je v Sloveniji v uporabi od 1.12.2021, ko je nadomestila do takrat veljavno vinjeto v obliki nalepke.

Preberite več

25. 4. 2024

Digitalizacija živinorejskih zbirk

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano skupaj z Kmetijskim inštitutom Slovenije, Biotehniško fakulteto in Veterinarsko fakulteto Univerze v Ljubljani v okviru Načrta za okrevanje in odpornost izvaja projekt Digitalizacija podatkovnih zbirk v živinoreji.

Preberite več
Vse novice

Dogodki

S sodelovanjem do boljših predpisov

Državna uprava mora zagotavljati učinkovite javne storitve za ljudi. Le te lahko pripravi z vključevanjem javnosti, ki jih posluša in upošteva. Za oblikovanje premišljenih in učinkovitih predpisov je vključevanje javnosti torej nujno potrebno.

Vključite se in oddajte svoje mnenje.