Oddajte pobudo

Zmanjšana zakonodajna bremena in odpravljene administrativne ovire

... več kot 300 ukrepov za boljše zakonodajno in poslovno okolje, ki izhajajo iz programa "minus 25". V obdobju od leta 2009 do leta 2015 je bilo največ realiziranih ukrepov na področju financ, statistike, pravosodja in kmetijstva. Iz Enotne zbirke ukrepov Vlade RS za zagotovitev boljšega zakonodajnega in poslovnega okolja je trenutno realiziranih 170 ukrepov. Ogledate si jih lahko preko aplikacije "Enotna zbirka ukrepov za boljše zakonodajno in poslovno okolje"

Aplikacija »Enotna zbirka ukrepov za boljše zakonodajno in poslovno okolje«  nudi uporabniku na enem mestu pregled vseh ukrepov in nadzor nad realizacijo ukrepov za boljše poslovno okolje. Poleg vsebinskih opisov so na voljo tudi grafični in tabelarični prikazi posameznih ukrepov. Tako lahko uporabnik pridobi dodatne informacije o odzivnosti posameznega ministrstva v zvezi z ukrepi s področja, ki ga ministrstvo pokriva. Nadvse uporaben je iskalnik, pa tudi funkcija, s katero si lahko uporabnik podatke, ki ga posebej zanimajo, združi v individualno poročilo.
Oops, an error occurred! Code: 202104140544198caf1635
OSTALI REALIZIRANI UKREPI I. PODROČJE FINANCII. PODROČJE GOSPODARSTVA III. PODROČJE KMETIJSTVA IV. PODROČJE OKOLJA V. PODROČJE PROSTORA in PROMETAVI. PODROČJE PRAVOSODJAVII. PODROČJE ŠOLSTVA in IZOBRAŽEVANJAVIII. PODROČJE ZDRAVJA IX. PODROČJE OBRAMBEX. PODROČJE KULTURE XI. PODROČJE KOHEZIJE XII. PODROČJE SOCIALE XIII. DELOVNO PRAVNO PODROČJE XIV. PODROČJE STATISTIKE Realizirani ukrepi po zakonih: XV. PODROČJE VISOKEGA ŠOLSTVARealizirani ukrepi po zakonih: XVI. PODROČJE NOTRANJIH ZADEV