Oddajte pobudo

Zmanjšana zakonodajna bremena in odpravljene administrativne ovire

 

 

... več kot 300 ukrepov za boljše zakonodajno in poslovno okolje, ki izhajajo iz programa "minus 25". V obdobju od leta 2009 do leta 2015 je bilo največ realiziranih ukrepov na področju financ, statistike, pravosodja in kmetijstva.

Iz Enotne zbirke ukrepov Vlade RS za zagotovitev boljšega zakonodajnega in poslovnega okolja je trenutno realiziranih 170 ukrepov. Ogledate si jih lahko preko aplikacije "Enotna zbirka ukrepov za boljše zakonodajno in poslovno okolje"

Aplikacija »Enotna zbirka ukrepov za boljše zakonodajno in poslovno okolje«  nudi uporabniku na enem mestu pregled vseh ukrepov in nadzor nad realizacijo ukrepov za boljše poslovno okolje. Poleg vsebinskih opisov so na voljo tudi grafični in tabelarični prikazi posameznih ukrepov. Tako lahko uporabnik pridobi dodatne informacije o odzivnosti posameznega ministrstva v zvezi z ukrepi s področja, ki ga ministrstvo pokriva. Nadvse uporaben je iskalnik, pa tudi funkcija, s katero si lahko uporabnik podatke, ki ga posebej zanimajo, združi v individualno poročilo.

Oops, an error occurred! Code: 202101272119393feb76df

 

OSTALI REALIZIRANI UKREPI

I. PODROČJE FINANC

II. PODROČJE GOSPODARSTVA

III. PODROČJE KMETIJSTVA

IV. PODROČJE OKOLJA

V. PODROČJE PROSTORA in PROMETA

VI. PODROČJE PRAVOSODJA

VII. PODROČJE ŠOLSTVA in IZOBRAŽEVANJA

VIII. PODROČJE ZDRAVJA

IX. PODROČJE OBRAMBE

X. PODROČJE KULTURE

XI. PODROČJE KOHEZIJE

XII. PODROČJE SOCIALE

XIII. DELOVNO PRAVNO PODROČJE

XIV. PODROČJE STATISTIKE

Realizirani ukrepi po zakonih:

XV. PODROČJE VISOKEGA ŠOLSTVA

Realizirani ukrepi po zakonih:

XVI. PODROČJE NOTRANJIH ZADEV