Oddajte pobudo

Vloga enkratnega nakazila solidarnostnega dodatka za otroke že dostopna na eUpravi

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, je prinesel enkratni solidarnostni dodatek v višini 50 evrov za vse otroke. Prejeme ga eden od staršev oz. rejnik otroka do starosti 18 let s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki dejansko živi v Sloveniji.

Do 31. januarja 2021 bo po uradni dolžnosti  izvedeno izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka za tiste starše, ki prejemajo otroški dodatek in za rejnike otrok, starih do 18 let. Torej tisti starši, ki prejemajo otroški dodatek, vloge ni potrebno oddajati.

Starši, ki niso upravičenci do otroškega dodatka morajo vlogo oddati do 31. januarja 2021. Od danes 11.01.2021 dalje, je na spletnem portalu eUprava elektronska vloga, ki jo morajo izpolniti oz. vložiti vsi starši otrok, ki še niso dopolnili 18 let in ne prejemajo otroškega dodatka. Na ta način si pridobijo pravico do izplačila enkratnega za solidarnostnega dodatka v višini 50 evrov za vsakega otroka. Izplačilo za tiste, ki ne prejemajo otroškega dodatka bo odvisno od časa oddaja vloge.

Dostopnost vlog: 
Zahtevek za nakazilo enkratnega solidarnostnega dodatka za otroke - brez e-identitete
Zahtevek za nakazilo enkratnega solidarnostnega dodatka za otroke - z e-identiteto

Vir: https://www.gov.si/novice/2021-01-11-vloga-enkratnega-nakazila-solidarnostnega-dodatka-za-otroke-dostopna-na-eupravi/