Oddajte pobudo

S postopno prenovo portala SPOT do boljših e-storitev, e-postopkov in enostavnejše uporabe portala

Prenovljen portal SPOT

V začetku letošnjega leta je že bila izvedena grafična prenova celotnega portala.

Nadaljujemo pa obsežno, celovito tehnično in vsebinsko prenovo postopkovnega dela portala SPOT. Prenova se bo izvajala postopoma, novosti pa bodo uporabnikom prinesle nove, izboljšane funkcionalnosti pri uporabi portala in elektronskih postopkov.

Uporabnike, ki uporabljajo elektronske postopke na portalu SPOT, želimo že zdaj obvestiti, da je med prvimi načrtovanimi spremembami tudi celovit prehod na prijavo SI-PASS. Ta bo na portalu SPOT v celoti uvedena predvidoma v prvi polovici leta 2022.

Storitev SI-PASS že zdaj omogoča spletno prijavo in elektronsko podpisovanje dokumentov na več državnih in drugih portalih, ki omogočajo elektronsko poslovanje, med katerimi so SPOT, eUprava, zVEM, e-JN, eDavki, eZPIZ, AJPES ...  

Podrobnosti o storitvi SI-PASS so na voljo na spletni strani SPOT-a ter na spletni strani Državnega centra za storitve zaupanja.

Več informacij o storitvi SI-PASS je na voljo na strani Spletna prijava in e-podpis SI-PASS, kjer so objavljeni tudi odgovori na najpogostejša vprašanja na to temo.

Vse nove uporabnike portala SPOT in uporabnike, ki uporabljate staro prijavo v portal, vabimo, da čim prej začnete uporabljati prijavo prek SI-PASS, ki jo portal SPOT omogoča že zdaj.

Za pomoč pri registraciji računa SI-PASS in uporabi portala SPOT se lahko obrnete tudi na ekc(at)gov.si

Celovita prenova postopkovnega dela portala SPOT bo trajala predvidoma naslednji dve leti. O novostih in spremembah bomo uporabnike tudi sproti obveščali.

Vir: Spletna stran Ministrstva za javno upravo, GOV.SI, 22. 9. 2021.