Oddajte pobudo

Nagrajeni eBOL

Na sliki je odprt bolniški list in čez njega položen stetoskop in svinčnik

V začetku februarja 2020 je Elektronski bolniški list (eBOL) nadomestil papirno listino. Njegova uvedba je prinesla korenite spremembe v procesu dela, s ciljem poenostavitve, manjše administracije in optimizacije poslovanja, tako na strani pooblaščenih zdravnikov, kot tudi delodajalcev.Optimizacija postopkov pri izdaji potrdil, se je pokazala kot ključna že v času razglašene epidemije COVID-19.

Podlaga za uspešno uvedbo, je bilo operativno sodelovanje vseh ekip; Ministrstva za javno upravo, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in izvajalcev zdravstvenih storitev ter posameznikov, tako na strani ZZZS, kot MJU in izvajalcev.

Skupno delo vseh sodelujočih ni bilo spregledano, namreč na letošnjih Dnevih slovenske informatike sta Ministrstvo za javno upravo in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, z uvedbo eBOL prejela nagrado oz. priznanje za odlično rešitev med dosežki na področju informatike.

Po mnenju ministra Boštjana Koritnika je uvedba eBOL eden od projektov digitalizacije, ki je prinesel vrsto sprememb in poenostavitev, zlasti pa gre za projekt, ki je trajnostno naravnan.

Več na  https://www.gov.si/novice/2020-10-28-elektronski-bolniski-list-ebol-prejel-nagrado-in-priznanje-slovenskega-drustva-informatika/