Oddajte pobudo

Globalna konferenca Vlade po okrevanju: na prihodnost pripravljen javni sektor

Konferenca Vlade po okrevanju: na prihodnost pripravljen javni sektor, bo potekala 18. in 19. oktobra 2021. Konferenca bo v okviru dogodkov predsedovanja Slovenije Svetu EU potekala v so-organizaciji Ministrstva za javno upravo, Observatorija za inovacije v javnem sektorju (OPSI OECD) in Evropskega inštituta za javno upravo (EIPA). Dogodek bo brezplačen in povsem odprtega tipa. Potekal bo na daljavo (on-line). Ker želimo, da se ga udeleži čim večje število udeleženk in udeležencev, vas vljudno prosimo, da to vabilo delite naprej in s tem povabite še druge zainteresirane!

Do spremljanja zanimivih govorcev, predavanj in vsebin vas loči le en preprost korak, ki ga hitro in brez težav lahko opravite s klikom na »Prijavite se zdaj«!

Prijazno vabljeni k spremljanju!
 

Česa smo se naučili iz koronakrize? 
V kakšni prihodnosti si želimo živeti? 
Lahko na prihodnost aktivno vplivamo? 

V teh časih je še kako pomembno zavedanje, da imajo vlade po svetu ob vseh trenutnih izzivih priložnost uporabiti inovativna orodja in pristope za načrtno in usmerjeno oblikovanje boljše prihodnosti - za spopadanje z izzivi, preden postanejo krize prihodnjih generacij. 

Odgovore na zastavljena vprašanja boste našli na globalni konferenci Vlade po okrevanju: na prihodnost pripravljeni javni sektor, ki bo potekala 18. in 19. oktobra 2021, v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU in v so-organizaciji Ministrstva za javno upravo, Observatorija za inovacije v javnem sektorju (OPSI OECD) in Evropskega inštituta za javno upravo (EIPA). 

Obenem konferenca predstavlja pomemben mejnik združevanja različnih strokovnih vidikov, saj bo upravljanje v vladah hkrati prvič obravnavano z vidika inovativnosti, boljše zakonodaje in kakovosti.

Prijavite se zdaj!


Kdo bodo glavni govorci?

Uvodoma nas bodo nagovorili: 
•    Petra Majdič, nekdanja  vrhunska športnica, nosilka bronaste olimpijske medalje iz zimskih olimpijskih iger iz Vancouvra 2010; 
•    Ursula Von der Leyen, predsednica Evropske komisije; 
•    Mathias Cormann, generalni sekretar OECD; 
•    Marco Ongaro, generalni direktor EIPA; 
•    Janez Janša, predsednik Vlade Republike Slovenije. 

V sklopu celotne konference bomo po posameznih vsebinah gostili svetovno priznane govorce in strokovnjake s področja inovativnosti, kakovosti in boljše zakonodaje, tako iz javne uprave, akademskih krogov in zasebnega sektorja.

Komu je dogodek namenjen?
  
Namenjen je vsem javnim uslužbencem, funkcionarjem, predstavnikom gospodarstva in akademskih krogov ter nevladnim organizacijam, ki jih zanimajo novosti, tuje prakse in trendi, ki bodo zaznamovali delovanje vlad oziroma posameznih sektorjev v prihodnosti. 

O dogodku 

Zakaj je pomembno, da se ga udeležim?
 
•    Ker vključuje tudi konferenco inovativnosti v javnem sektorju, ki jo vsako leto organizira OPSI OECD v Parizu. 
•    Ker bodo prvič istočasno pod eno virtualno streho združeni največji strokovnjaki iz področij inovativnosti, boljše zakonodaje in kakovosti, in to iz celotnega sveta. 
•    Ker bo v ospredju tema okrevanja in v tem času pridobljene izkušnje, na katerih velja graditi, če želimo doseči večje zaupanje državljanov in večjo odpornost v prihodnosti.  
•    Ker bo na konkretnih primerih obravnavano spodbujanje inovacij s predvidevanjem različnih scenarijev v prihodnosti, soustvarjanje, čezmejno sodelovanje in eksperimentiranje, tako na področju oblikovanja zakonodaje kot tudi pri razvoju storitev. 
•    Ker boste dobili vpogled v orodja in metode, ki jih lahko zelo hitro uporabite tudi pri svojem delu. 
•    Ker boste imeli priložnost vzpostavitve stika in izmenjave kontaktov in praks s strokovnjaki iz celotnega sveta. 
•    Ker boste imeli priložnost prvi slišati predstavitve najboljših praks »European Public Sector Award – EPSA 2021«. 

Kako bo potekal dogodek in kje se lahko prijavim? 

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku na daljavo (on-line) preko platforme InWink, tako da se nanj lahko priključite od koderkoli.

Za udeležbo potrebujete le računalnik / prenosnik / tablični računalnik ali pametni telefon ter dobro internetno povezavo.

Med dogodkom se vam ne bo potrebno izpostavljati, vendar brez skrbi, če boste želeli aktivno sodelovati! Preko platforme boste lahko zastavljali vprašanja (pisno), na katera vam bodo odgovarjali naši govorci in strokovnjaki. 

Na dogodku pričakujemo več kot 1.000 udeležencev z vsega sveta, zato vam svetujemo, da s prijavo pohitite! 

Prijava na dogodek je obvezna. Konferenca je za udeležence brezplačna!

Prijavite se zdaj.

Se vidimo na dogodku!