Oddajte pobudo

9. konferenca Informatika v javni upravi 2017

V ponedeljek, 4. decembra in torek, 5. decembra 2017 je na Brdu pri Kranju potekala 9. konferenca Informatika v javni upravi 2017, ki povezuje informatike in izvajalce e-storitev javne uprave in postaja forum za izmenjavo informacij o vidikih informacijske tehnologije, ki omogočajo hitrejše in učinkovitejše delovanje javne uprave.

Letos se je konference udeležila tudi ekipa projekta Stop birokraciji, kjer smo skupaj z IBM Slovenija izvedli delavnico o uporabniški izkušnji na spletni strani Stop birokraciji. Udeleženci konference so imeli možnost oddaje svoje pobude ali predloga za zmanjšanje administrativnih ovir na spletni strani Stop birokraciji, njihova uporabniška izkušnja pa nam je pomagala pri oblikovanju t. i. zemljevida empatije (empathy map), ki je eden izmed pristopov kreativnega oblikovanja (ang. »design thinking«).
V nekaj minutah so udeleženci dobili zanimivo uporabniško izkušnjo, mi pa dragocene izsledke kako oddajo pobud narediti čim bolj prijazno in enostavno za uporabnike.

Rezultati delavnice so bili predstavljeni v torek, 5. 12. 2017, v okviru predavanja »IBM Design Thinking in primeri najboljših praks«. Uporabljeni bodo tudi pri nadaljnjem razvoju spletne strani.