Oddajte pobudo

Posvet predstavnikov ministrstev in CNVOS: EU odločitve vplivajo na nas. Ali lahko mi vplivamo nanje?

Predstavniki Ministrstva za javno upravo (MJU), se bodo jutri, 18. junija 2015, udeležili delovnega posveta, na katerem bodo udeleženci razpravljali o možnostih soodločanja pri sprejemanju evropskih predpisov, ki vplivajo na slovensko zakonodajo ter informiranju javnosti o spremembah takšnih zakonov.

Center za nevladne organizacije RS, ki je tudi organizator delovnega posveta, želi z udeleženci srečanja v okviru razprave poiskati odgovore na vprašanja kje in katere informacije ter gradiva objavljati, kdaj izvesti posvetovanja - v enem ali več krogih, ali so potrebne spremembe poslovnika vlade in posebne smernice.

Matija Kodra in mag. Mojca Gregorič (MJU) bosta predstavila projekt »Krepitev usposobljenosti za izvajanje presoje učinkov predpisov ter vključevanja javnosti v pripravo in izvajanje politik«, ki je v od februarja do maja 2015 potekal pod organizacijo MJU, rezultate projekta ter nadaljnje načrte na področju vključevanja javnosti v pripravo predpisov.

Na posvetu bodo s strani Ministrstva za zunanje zadeve predstavljene tudi pomembne ugotovitve raziskave, ki jo je v preteklih dveh mesecih opravilo med vladnimi organi o tem, kako se posvetujejo, ko pripravljajo slovenska stališča do EU zadev, in kje sami vidijo priložnosti za izboljšave. Več o posvetu na spletni strani CNVOS. Vabljeni na posvet 18. junija med 10. in 13. uro (Mestnem trgu 2, Ljubljana, pritličje