Oddajte pobudo

Nič več čakanja v vrstah za nakup subvencionirane vozovnice

Po lanskoletni uvedbi enotne vozovnice integriranega javnega potniškega prometa (IJPP), s katerim je dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih omogočen dostopnejši in časovno ugodnejši javni prevoz na relaciji med domom in šolo, bo letos možno pridobiti vozovnico tudi preko spleta.
Ministrstvo za infrastrukturo skupaj z Ministrstvom za javno upravo in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport uvaja storitev e-vloge, ki bo omogočila upravičencem, da oddajo vlogo in pridobijo enotno subvencionirano vozovnico preko spleta in se s tem izognejo čakanju v vrstah na prodajnih mestih prevoznikov. Prav tako jim je v tem primeru prihranjena pot do šole po potrdilo o vpisu.
E-vloga za enotno vozovnico, bo od 21. avgusta 2017 objavljena na portalu eUprava. Več... 

Včeraj, 11. 8. 2017, pa je na Ministrstvu za javno upravo potekala tudi predstavitev omenjene novosti. Celoten postopek sta predstavila državni sekretar Jure Leben in mag. Bojan Žlender, vodja Službe za trajnostno mobilnost in prometno politiko z Ministrstva za infrastrukturo, z vidika poslovanja preko portala eUprava pa mag. Tatjana Mizori Zupan z Ministrstva za javno upravo. Več...