Oddajte pobudo

MNZ gostil indijske predstavnike

Predstavniki ministrstva so indijskim kolegom predstavili dosežke slovenske e-uprave, med katerimi je tudi Sistem interoperabilnostnih komponent za elektronsko pridobivanje podatkov za e-Socialo, ki je letos prejel prestižno mednarodno priznanje OZN.

Seznanili so se tudi z aktivnostmi na področju zagotavljanja razumne zakonodaje, s cilji prenovljenega Akcijskega programa za odpravo administrativnh ovir in zmanjšanje zakonodajnih bremen za leti 2012 in 2013, podrobneje pa jim je bil predstavljen portal Stop birokraciji! in državni spletni portal EUGO Slovenia - Slovenia Business Point, portal, ki domačim in tujim ponudnikom storitev na enem mestu nudi celovite informacije o življenjskem ciklu poslovanja.

Na srečanju je predstavnik Komisije za preprečevanje korupcije predstavil glavne aktivnosti in dosežke na področju integritete in preprečevanja korupcije, med katerimi je podrobneje prikazal delovanje spletne aplikacije Supervizor, ki omogoča večjo transparentnost in boljši nadzor nad porabo javnih sredstev.

Indijski strokovnjaki so z vprašanji aktivno sodelovali v predstavitvah in izrazili zadovoljstvo nad dosežki slovenske javne uprave.

V okviru študijskega obiska, ki ga organizira Mednarodni center za promocijo podjetij ICPE, so sicer obiskali še nekatere druge resorje, fakultete in banke. Po zaključku dogodka je Mednarodni center za promocijo podjetij (ICPE) Ministrstvu za notranje zadeve podelilo odlično spoštovanje in zahvalo za sodelovanje pri organizaciji in izvedbi sprejema uradnikov indijske zvezne vlade v juniju 2013.

Udeleženci izobraževalnega programa so bili z obiskom in predavanjem izjemno zadovoljni. ICPE bo na izobraževalnih seminarjih v tekočem letu gostil še nekaj skupin uradnikov indijske zvezne vlade, zaposlenih na različnih ministrstvih, zato bi bili na ICPE veseli možnosti nadaljnjega sodelovanja ob podobnih priložnostih.