Oddajte pobudo

MDDSZ: Zaostanki pri reševanju pritožb se zmanjšujejo

Odprava zaostankov poteka uspešno, saj so imeli v začetku aprila na MDDSZ 8.570 rešenih pritožb, do konca julija pa so rešili 14.878 pritožb, pri čemer se zavedajo, da so zaostanki pri reševanju pritožb na odločbe centrov za socialno delo pereč problem, zato je njihova odprava prioriteta ministrstva. Cilj je, da letos rešijo vse pritožbe, zato z akcijo odpravljanja zaostankov nadaljujemo tudi v poletnih mesecih.

V akcijo odpravljanja zaostankov so vložili velike napore in angažirali velik del kadrovskih virov, tudi z vključitvijo vseh usposobljenih sodelavcev na ministrstvu v reševanje pritožb. V zadnjih treh mesecih so rešili 6308 pritožb; število rešenih pritožb se je tako iz 8.570 povečalo na 14.878.

Število nerešenih zadev se je zmanjšalo za 40 % iz 11.691 nerešenih pritožb v aprilu na 6.902 nerešenih pritožb v juliju. Z akcijo odpravljanja zaostankov bodo nadaljevali tudi v naslednjih mesecih s ciljem, da se letos rešijo vse pritožbe.

Vlagateljem se zahvaljujejo za njihovo potrpežljivost in se jim opravičujemo za dolgo čakanje na odločitev o njihovih pritožbah. Podatki kažejo, da je v korist strank pozitivno rešenih ena tretjina pritožb. V tem primeru dobijo sredstva poplačana za nazaj. Informacije o napredku pri odpravljanju zaostankov se tedensko objavljajo na spletnih straneh Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Vir: Spletna stran Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti