Oddajte pobudo

EU odločitve vplivajo na nas. Ali lahko mi vplivamo nanje?

Predstavniki Ministrstva za javno upravo (MJU), so ta konec tedna udeležili delovnega posveta pod naslovom »EU odločitve vplivajo na nas. Ali lahko mi vplivamo nanje?«, ki je potekal pod organizacijo CNVOS.
Udeleženci so na srečanju razpravljali predvsem o možnostih soodločanja pri sprejemanju evropskih predpisov, ki vplivajo na slovensko zakonodajo ter informiranju javnosti v zvezi s temi spremembami.
V okviru razprave so sodelujoči iskali odgovore na vprašanja kje in katere informacije ter gradiva objavljati, kdaj izvesti posvetovanja - v enem ali več krogih, ali so potrebne spremembe poslovnika vlade in posebne smernice.

Matija Kodra in mag. Mojca Gregorič (MJU) sta na srečanju predstavila projekt »Krepitev usposobljenosti za izvajanje presoje učinkov predpisov ter vključevanja javnosti v pripravo in izvajanje politik«, ki je v od februarja do maja 2015 potekal pod organizacijo MJU v sodelovanju s CNVOS, rezultate projekta ter nadaljnje načrte na področju vključevanja javnosti v pripravo predpisov.


Več o posvetu na spletni strani CNVOS.