Oddajte pobudo

23. Letna konferenca SZKO

Pod naslovom "Celovito prestrukturiranje - Odgovor je kakovost!"  je 13. in 14. novembra 2014 v Portorožu pod organizacijo Slovenskega združenja za kakovost in odličnost (SZKO) potekala 23. Letna konferenca SZKO.

"Konsenz strokovne in splošne javnosti je, da se morajo slovensko gospodarstvo in slovenski javni sektor prestrukturirati. Naloga vseh, ki se ukvarjamo s kakovostjo pa je, da omogočimo uspešnost prestrukturiranja z uporabo načel kakovosti, pristopov in orodij in ter s tem doseganje in preseganje pričakovanj deležnikov in poslovnih rezultatov", menijo organizatorji.

Na konferenci so s svojimi prispevki sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za javno upravo. In sicer so v sklopu, ki je namenjen tematiki "Razvoj javne uprave in njenih predpisov" Slavko Patekar, mag. Mojca Gregorič in Janja Jenc spregovorili o pripravi kakovostnih predpisov s presojo učinkov, medtem ko je Matija Kodra predstavil Primer dobre prakse: Spremljanje realizacije ukrepov za boljše zakonodajno in poslovno okolje. V okviru programskega modula "Model odličnosti - najširši okvir izboljšav", pa sta predstavnici MJU dr. Karmen Kern Pipan in Mateja Arko Košec predstavili Izzive in priložnosti managementa sistema kakovosti v luči nove strategije razvoja javne uprave. Predstavitve:
  • Primer dobre prakse: Spremljanje realizacije ukrepov za boljše zakonodajno in poslovno okolje (M. Kodra)