Novice

Predstavitev rezultatov MJU upravnemu odboru GZS

MSP test

Upravni odgovr GZS je na seji 14. julija 2016 z ministrom Koprivnikarjem razpravljal o aktivnostih ministrstva za javno upravo za izboljšanje pogojev poslovanja podjetij, za javno naročanje in boljšo javno upravo.


Minister Boris Koprivnikar je s sodelavci predstavil aktivnosti in dosežke ministrstva. Pomembno področje je digitalizacija, ki predstavlja nujnost. Da bi se gospodarstvo lahko uspešno digitaliziralo, mora država zagotoviti odprte pretočne komunikacije ter podatke. Glede zakona o javnem naročanju je povedal, da ta ne more preprečiti izdaje slabega javnega naročila s strani naročnika. Prve smernice za javno naročanje so že objavljene, enak pristop, ki so ga ubrali pri pripravi, želijo uporabiti tudi na drugih področjih.


Vzpostavljen je tudi že MSP test, ki vrednoti vpliv posameznega predpisa na gospodarstvo. Minister je izpostavil. da je treba še veliko spremeniti v načinu vodenja in upravljanja javnega sektorja.  Nagrajevanje bi moralo biti vezano na rezultate dela. Do sprememb miselnosti bo prišlo šele tedaj, ko bodo z vsemi ukrepi prisilili ljudi, da bodo začeli drugače delati, je komentiral.

 

Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS, je potrdil dobro sodelovanje GZS z MJU na številnih področjih. Posledica tega je med drugim predčasno pripravljen projekt smernic za javno naročanje arhitekturnih in inženirskih storitev.

 

Vir: Poslovni tednik GZS št. 27/2016