Pobuda / Predlog uporabnika

Spletna stran Sigen-ca

Predlog sprejet
Pristojni organi: MJU
Posredovan: 04.12.2017
Objavljen: 08.12.2017
Odstopljen organu: 08.12.2017
Predlog sprejet: 18.12.2017

Predlagam posodobitev spletne strani https://www.sigen-ca.si/. Spletna stran je nepregledna, na njej težko najdemo uporabne povezave, ki jih potrebujemo za vsakodnevno delo (namestitev podpisnih komponent, nastavitev in prevzem certifikatov, uporabniška navodila). Potrebno bi bilo posodobiti vsa navodila za namestitev in delo s certifikati, ki so še vedno napisana za IE6 ali IE8. Upam, da se izdajatelj certifikatov končno doda tudi med zaupanja vredne izdajatelje potrdil v vseh splošno uporabljenih brskalnikih. Hvala.

Odgovor pristojnega ministrstva

Odziv Ministrstva za javno upravo:

Strinjamo se z ugotovitvijo, da spletne strani izdajatelja digitalnih potrdil SIGEN-CA potrebujejo prenovo, zato delamo na celoviti prenovi naših spletni strani. Objava prenovljenih spletnih strani je predvidena do konca marca naslednjega leta.

Digitalna potrdila izdajateljev SIGEN-CA so že v shrambi zaupanja vrednih potrdil v Internet Explorerju, ostali brskalniki pa zahtevajo več kot le skladnost z direktivo eIDAS. V tem pogledu pričakujemo, da bo Evropska Komisija našla ustrezno rešitev, tako da bodo kvalificirana potrdila za avtentikacijo spletišč, skladna z eIDAS, privzeto priznana in vključena v shrambe vseh brskalnikov.