Enotna poslovna točka – nove in boljše storitve za poslovne subjekte

Projekt vzpostavitve enotne poslovne točke (EPT) je usmerjen k razvoju in nadgradnji podpore  za poslovne subjekte v procesu poslovanja. Podjetnik oz. poslovni subjekti bodo imeli na voljo nove e-storitve, posodobljene in nadgrajene bodo informacije in vsebine o pogojih za poslovanje. Poslovnemu subjektu želimo odgovoriti na temeljno vprašanje: Na kakšen način lahko opravljam svojo dejavnost/poklic in kaj potrebujem za opravljanje določene dejavnosti/poklica? S projektom EPT želimo združiti in poenostaviti številna obvezna poročanja, ki so predpisana za poslovne subjekte in sicer z razvojem elektronske podpore enotnemu poročanju za poslovne subjekte.

Vodilo projekta je slediti načelu »samo enkrat in na enem mestu«. S pomočjo evropskih sredstev bo poslovnim subjektom tako omogočeno poslovanje z državo preko enotne poslovne točke. Že obstoječi portal e-VEM, portal za podjetja in podjetnike in portal EUGO Slovenia bosta preko projekta EPT dobila novo podobo, nove storitve, boljše in ažurne vsebine. Enotna poslovna točka ima vizijo, da postane digitalna pisarna za vsakogar, ki opravlja dejavnost in posluje z državo.

Projekt vodi Ministrstvo za javno upravo, v  sodelovanju z ostalimi ključnimi ministrstvi in pristojnimi organi, vključno z zbornicami, inšpektorati, med ključnimi sogovorniki razvoja projekta pa bo uporabnik – PODJETNIK.

Projekt EPT je tudi tesno povezan z vladnim projektom P VEM 6.3, ki ga vodi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Ključni cilj projekta P VEM 6.3. je poenotenje in združitev različnih podpornih storitev, ki jih država nudi za podjetja in podjetnike, med drugim je naloga projekta celovita prenova sistema fizičnih VEM točk za podporo domačim in tujim podjetnikom/investitorjem.

Vabljeni k ogledu animiranega videa o projektu EPT.

Operacijo EPT sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.